Terwijl rockdiva Anouk als een echte moederkloek een nieuwe band van piepjonge muzikanten onder haar hoede neemt, heeft haar uit doorgewinterde rotten bestaande voormalige begeleidingsformatie zich nu ontfermd over Maaike. Deze winnares van de laatste editie van So you wanna be a popstar legt momenteel de laatste hand aan haar nieuwe single.

,,Mijn eerste werk buiten SBS6 om. Een nieuwe stap dus in mijn carrière. Erg spannend”, zegt het 18-jarige talent.

Het contact met de vroegere Anouk-band kwam bij toeval tot stand. ,,Mijn manager speelde voorheen in een Anouk-tributeband en had zodoende contact met Michel van Schie, de ex-bassist van Anouk. Hij nodigde ons uit naar Rotterdam te komen. We gingen er naartoe met het idee dat het een kennismakingsgesprek zou worden. Maar hij greep spontaan de gitaar. Ik begon erbij te zingen en voor we het wisten hadden we een nieuw nummer.”

Inmiddels hebben Maaike en Van Schie al meerdere nummers samen geschreven. ,,Een jazzy ballade, waarschijnlijk wordt Hold me Forever de titel, wordt de nieuwe single. We zijn bovendien bezig een compleet album op te nemen dat vermoedelijk begin volgend jaar op de markt komt. Daarop zullen meerdere muzikanten van de vroegere Anouk-band meespelen.”

Maaike boekt u bij Twilight Entertainment

 

 

Bron;telegraaf