Zangeres Maaike Ouboter, de dame die harten won met haar liedje ‘Dat ik je mis’ komt na twee jaar dan toch eindelijk met haar debuutalbum. Het album zal gaan over het verdriet van haar ouders missen, maar ook over haar Mexicaanse vakantieliefde.

Haar auditie kwam keihard aan bij de juryleden van tv-talentenjacht De beste singer-songwriter van Nederland. Maaike weet met haar zelfgeschreven liedjes de finale van te halen, maar wint niet. Toch voelt de zangeres de druk om meteen te presteren, zegt ze tegen het AD. Ze wilde niets overhaasten, dus besloot om nog even te wachten met haar debuutalbum. Maar ze heeft niet stilgezeten.”De afgelopen twee jaar heb ik mijn studie afgemaakt en daarnaast natuurlijk liedjes geschreven, vertelt Maaike. Ondertussen heeft ze ook aan haar album gewerkt en had ze optredens, waaronder in een uitverkocht Paradiso.

Concerten geven gaan haar redelijk af, maar toch blijft haar eigen muziek haar raken. “De liedjes staan zo dichtbij me, ze zijn stuk voor stuk autobiografisch. In Breda moest ik echt even bijkomen nadat ik Dat ik je mis had gespeeld.” Maaike vindt het daarom heel moeilijk om naar haar liedjes te luisteren. “Als ik de eerste tonen hoor, word ik al panisch. Zingen lukt gelukkig wel, maar toch doe ik dat ook liever niet overal.”

Haar album, ‘En hoe het dan ook weer dat wordt‘, kan vanaf 19 juni beluisterd worden.