Marco Borsato heeft vandaag een reactie geplaatst op zijn website naar aanleiding van beschuldigingen van belastingfraude, die afgelopen weekeind in De Telegraaf verschenen.

Marco Borsato heeft jarenlang zijn inkomens uit cd-verkoop laten binnenkomen op Curaçao en hoefde daar nauwelijks belasting over te betalen. De zanger deed voorkomen alsof hij al zijn geld was kwijtgeraakt, maar ondertussen had hij miljoenen op het eiland.

Dit meldden ex-werknemers van de het failliete artiestenbureau The Entertainment Group aan de Telegraaf afgelopen zaterdag.

Marco Borsato schrijft als reactie op zijn website: ,,Ik begrijp dat de recente publicatie over mogelijke ontwijking van belasting vragen oproept. Aan het begin van mijn carrière is aan mij -zoals aan zoveel artiesten- geadviseerd mijn platenroyalties te laten beheren door een op de Antillen gevestigde vennootschap. Dat advies heb ik toentertijd opgevolgd, geadviseerd door deskundigen, aangezien ik daar natuurlijk zelf geen verstand van heb.”

Borsato vervolgt:,,De discussie die met de fiscus is gevoerd heeft uiteindelijk in 2007 geresulteerd in een betaling door mij van 2 miljoen belasting. Ik heb nu al jaren niets meer op of via de Antillen lopen en betaal dus gewoon net als ieder ander in Nederland belasting over mijn inkomsten. Van een ‘potje op Curaçao’, zoals nu gesuggereerd wordt, is al helemaal geen sprake.

Marco Borsato boeken? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.