Bijna een halfjaar na zijn lichte beroerte lijkt het beter dan ooit te gaan met Marco Borsato. In een uitverkocht Ziggo Dome liet hij woensdagavond horen dat hij er weer helemaal bovenop is en dat hij zich niet zomaar uit het veld laat slaan. "Al krijg ik nog twintig TIA’s, ik kom terug", riep hij dankbaar tegen het publiek.

Borsato staat twintig jaar na zijn grote doorbraak met Dromen Zijn Bedrog nog altijd garant voor volle zalen. Hoewel bij zijn vorige concertreeksen de klad er een beetje in kwam en Borsato vocaal ook niet altijd meer op volle sterkte was, is daar woensdag niets van te merken. De zanger maakt vooral in zijn ballades indruk en maakt als vanouds feestjes van grote hits als Binnen, Ik Leef Niet Meer voor Jou en Je Hoeft Niet naar Huis Vannacht.

Het doktersadvies om het een tijdje rustig aan te doen, is Borsato blijkbaar allang vergeten. Hij oogt topfit, dirigeert zijn band met enthousiasme en is zoals altijd een meester in het bespelen van zijn publiek. Met zijn typische gekke gebaartjes, wapperende handdoeken, een luchtgitaar of -saxofoonsolo laat hij de fans in een oogwenk meeklappen en schreeuwen.

Voor de zanger is het concert in de Ziggo Dome ook bijzonder. Zijn dochter Jada, met wie Borsato eind vorig jaar een nummer 1-hit scoorde, mag meedoen. Het trillende meisje is zichtbaar onder de indruk van het 17.500-koppige publiek maar slaat zich er gesteund door haar vader goed doorheen, wat toch enige ontroering oplevert bij de zanger.

De show wordt naast dochterlief ook opgeluisterd door enkele van Borsato’s muzikale vrienden. Zo mogen Trijntje Oosterhuis, Ali B, Julia van der Toorn en Brownie Dutch allemaal een mopje meezingen. Bijzonder is ook het optreden van vioolmeisje Kim Spierenburg, die dankzij Ali B en De Wereld Draait Door de bühne bestijgt. Het vormt het slotakkoord van een mooie avond voor Borsato, die zichtbaar is aangedaan als hij na afloop wordt beloond met een langdurig ovationeel applaus.​