Marco Borsato hult zich niet langer in stilzwijgen. De zanger, die een ingrijpende stembandoperatie onderging, mag weer praten. Hij bereidt zich voor op een grootse concerttour van veertig optredens die eind oktober van start gaat. “Ik hoop dat mijn herstel op tijd komt.”

Vervolgt: “Ik ben met een team van een man en vrouw of drie hard bezig te kijken hoe ik de training van mijn stem het beste aan kan pakken. Ik moet veel neuriën. En brrrrrrrrrrrr zeggen, daar gaan je stembanden van trillen. De stemband waarvan de poliep is verwijderd, trilt nog niet zo lekker mee, namelijk.”

Marco lanceert vandaag in De Telegraaf een uniek project. Hij is de eerste Nederlandse artiest die, net als bijvoorbeeld Michael Jackson, een album het licht kan laten zien met zestien nummer 1-hits die hij heeft gescoord. Van Dromen zijn bedrog tot Wat zou je doen, Dochters en Waterkant. „We doen daar bovendien een tweede cd bij, die helemaal wordt samengesteld door de fans. Op mijn site Borsato.nl kunnen ze kiezen welke van de maar liefst 290 liedjes die ik sinds 1990 heb uitgebracht daarop moeten komen. En de naam van iedereen die stemt, wordt gegarandeerd in het cd-boekje vermeld.”