Marco Borsato is erg tevreden over zijn nieuwe single Muziek. "De single is net zo vernieuwend als indertijd Rood was. Het begint heel rustig en dan krijg je zin om op de tafel te gaan dansen", zegt de zanger in de Telegraaf.

Borsato presenteert maandag het nieuwe nummer op verschillende radiostations. De zanger vindt het best spannend. "Het is met zo’n nummer toch een beetje als met een vogel die haar kind uit het nest duwt om voor het eerst te gaan vliegen."

De 46-jarige Borsato hoopt dat het publiek hetzelfde gevoel van het liedje krijgt als hij. "Je kunt alleen maar hopen dat het publiek voelt wat John Ewbank en ik voelden toen we het maakten", legt Marco uit. "We hebben twee jaar lang gecomponeerd en we denken dat we nu het wezen van wat we willen zeggen, hebben vastgelegd. Muziek troost altijd en geeft houvast."

Borsato brengt volgende maand zijn nieuwe album uit. De zanger heeft bewust gekozen om de tijd te nemen voor de nieuwe plaat. "We wilden niet alleen genieten van het eindresultaat, maar ook van het plezier van de weg ernaartoe."