Marco Borsato vindt het maar moeilijk om rust te houden. De 47-jarige zanger werd op 22 januari getroffen door een TIA en moet zich een paar maanden koest houden voor zijn herstel.

"Volgens de artsen loopt alles volgens schema, maar als je altijd zo’n druk baasje bent als ik is het lastig wanneer je geadviseerd wordt rust te houden", schrijft Borsato maandag op zijn website.

‘Herstel niet zo snel’
Voor de zanger loopt zijn herstel ‘niet zo snel als gehoopt’. "Maar ik moet onmiddellijk toegeven dat geduld ook niet mijn sterkste eigenschap is." Toch weet Borsato dat hij voorlopig nog niet aan de slag kan. "Ik realiseer me dat ik dit moet doen en hoewel het nog wel eens lastig is voor me houd ik me aan dit advies. Het fijne is dat er zeker een stijgende lijn in mijn gezondheid te bespeuren is."

Borsato schrijft dat hij nog steeds snel moe is. "Die vermoeidheid is niet altijd gerelateerd aan de inspanning die ik heb geleverd. Ik kan ook moe zijn van niets doen. Sporten zoals ik gewend ben is nog geen optie, maar rustig aan mijn conditie werken is dat wel. Dat betekent dat ik veel wandel, ook onder begeleiding, en dat gaat goed."

‘Zo lief’
De zanger laat zijn fans weten dat hij erg blij is met de vele beterschapswensen die hij heeft ontvangen. "De stapel kaarten is hoger dan ikzelf ben. Ik wil graag laten weten dat ik me heel erg gesteund voel door alles wat me ten deel valt. Ik vind het allemaal zo lief! Zowel ik als mijn gezin voelt zich enorm gesteund door jullie en dat is een fijn gevoel."