Marco Borsato heeft zaterdagavond op spectaculaire wijze de tweede van zijn acht concerten in het Arnhemse Gelredome afgesloten. De zanger vloog tijdens de afsluiter ‘Wit licht’ met behulp van een tuigje over het publiek heen, terwijl hij werd gedragen door het witte licht.
Het eerste concert, dat vrijdag plaatsvond, was alleen toegankelijk voor relaties van een verzekeraar.

De voornamelijk in het wit gehulde fans waren getuige van een spetterende lichtshow. Ze kwamen ruimschoots aan hun trekken met de nummers ‘Vrij zijn’, ‘Was mij’, ‘Margherita’, ‘Je hoeft niet naar huis’, ‘Dromen zijn bedrog’, ‘Binnen’ en ‘Waarom nou jij’.


Borsato was niet bang om in het stadion van Vitesse zijn emoties te tonen. Zo werd hij emotioneel aan het einde van het nummer ‘Dochters’, dat hij opdroeg aan ‘alle trotse papa’s’. Borsato en zijn vaste tekstschrijver John Ewbank maakten het nummer speciaal voor hun dochters.

De zanger heeft met zijn vrouw Leontine een 5-jarige dochter, Jada. Ewbank en zijn vrouw Vivian hebben een 3-jarige dochter, Day. ‘Afscheid’ zong hij voor vier vriendinnen die allen een kind verloren. "Ik hoop dat het ze steun kan bieden", sprak hij.

Gast

Daniël Boissevain was te gast tijdens de show. Hij zong ‘Saturday night’, een cover van de hit van Herman Brood. Paul Carrack, een idool van Borsato, bracht ‘Dedicated’ en ‘Over my shoulder’ ten gehore.

Het publiek werd ook nog getrakteerd op een clip van de nieuwe film ‘Wit licht’, waarin Borsato de hoofdrol speelt. In ‘Wit licht’ speelt Borsato een restauranthouder in Oeganda die probeert het beste vriendje van zijn zoon te bevrijden, nadat hij is ontvoerd om te worden ingezet als kindsoldaat. De film is vanaf december te zien in de Nederlandse bioscopen.

Marco Borsato boekt u bij Twilight Entertainment

bron nu.nl