Marco Borsato dreigde deze zomer zijn kapitale villa in Blaricum kwijt te raken. Een bank legde beslag op het huis van de zanger. Borsato’s productiebedrijf The Entertainment Group zou financieel in zwaar weer verkeren.
 
De Telegraaf schrijft woensdag op basis van bronnen rond de Rabobank over de beslaglegging.

The Entertainment Group had miljoenen geleend van de bank. De Rabobank wilde dat geld terug zien, maar dat lukte niet. Daarop ging de bank eind juli over tot de beslaglegging.
Borsato trof een regeling met de bank en wist zo zijn woning te redden. Andere aandeelhouders lukte dat niet. Op hun woningen ligt volgens de krant al ruim een maand beslag.

The Entertainment Group regelt het management en promotie van veel Nederlandse artiesten en organiseert onder meer de concertshow Symphonica in Rosso. Borsato stak naar verluidt enkele miljoenen in het bedrijf. Dat geld werd geïnvesteerd in de aankoop van kleinere bedrijven, maar deze gingen een voor een failliet, aldus De Telegraaf.

Het afgelopen jaar werd meer dan de helft van de 160 medewerkers ontslagen, meldde krant zondag. Enkele gedupeerde zakenpartners zijn inmiddels juridische procedures gestart.

Marco Borsato boeken? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.