Marco Borsato wil graag zorgelozer door het leven gaan. "Ik heb wel een hang naar dat zorgeloze", zei de zanger maandagavond in het programma 5 Jaar Later. "Ik denk altijd na over alles en ben net iets te serieus."

Borsato zou willen dat hij meer op zijn vriend en liedjesschrijver John Ewbank leek. "John is een levensgenieter. Ik ben niet jaloers aangelegd, maar ik ben wel jaloers op hoe hij in het leven staat", vervolgde de zanger. Hoewel Borsato zich minder druk zou willen maken, staat hij naar eigen zeggen wel enthousiast in het leven. "Ik sta wel altijd blij op."

De zanger is door het faillissement van het bedrijf The Entertainment Group, waarvan hij mede-eigenaar was, in 2009 een deel van zijn onbevangenheid verloren. "Ik ben minder naïef." Borsato heeft na het faillissement getwijfeld of hij wel door moest gaan met zingen. "Ik heb wel een moment gedacht: ga ik verder omdat het moet of ga ik verder omdat ik wil."

De 47-jarige zanger ging door omdat hij dat graag wilde. "Ik heb mijn mouwen opgestroopt en ben aan het werk gegaan", blikte Borsato terug. "Gelukkig wilde ik nog heel graag, maar ik moest natuurlijk ook." De zanger beleeft nog steeds veel plezier aan zijn carrière. "Ik wil het nog steeds heel graag."

Borsato heeft door zijn financiële tegenslagen wel geleerd waar zijn prioriteiten liggen. "Mijn gezin staan bovenaan. Dat deed het altijd wel, maar nu des te meer", legt Borsato uit. Het faillissement heeft de band met zijn vrouw Leontine en kinderen Luca, Jada en Senna wel veranderd. "We zijn hechter dan we ooit geweest zijn. We weten waar we voor staan en waar we het voor doen."