Maribelle heeft haar krachten gebundeld met Jan Dulles, zanger van de formatie 3J. „Hij heeft voor mij, op zijn eigen dichterlijke manier, een Engels liedje vertaald naar het Nederlands”, vertelt de zangeres. „En dat heeft hij, vind ik, op weergaloze wijze gedaan. Het nummer is heel triest, want het gaat over een meisje dat wordt mishandeld en met wie het niet goed afloopt…”

„Ik overwoog eerst alleen de melodie van het lied te gebruiken en er een andere tekst voor te laten maken”, vervolgt Maribelle. „Maar ik werd zo gegrepen door het verhaal dat in de originele versie wordt bezongen, dat ik besloot om er nu eens een keertje géén lied over de liefde te maken.”

Ze fronst: „Het onderwerp kindermishandeling is zo onderbelicht. Elk jaar worden er vijftigduizend kinderen geregeld mishandeld van wie er vijftig sterven. Hartverscheurend… Gevallen Engel gaat over zo’n kind; verwaarloosd, niemand die ingrijpt en uiteindelijk worden de mishandelingen haar fataal. Het enige dat aan haar herinnert, is een stenen hart met een naam van goud, die niemand kent en waar niemand om rouwt.”

Besluit: „Misschien dat mijn nieuwe single de aandacht kan vestigen op al deze kinderen die een veilig thuis moeten ontberen.”

Maribelle en de 3 J`s boekt u bij Twilight Entertainment