Maywood het  legendarische duo uit de jaren 80, welke hits scoorde als: Late at Night, Rio, Mother how are you today gaan weer het land in om hun hits ten gehore te brengen.

In de jaren ’80 scoorde het vrouwelijk duo Maywood hit na hit in zowel binnen- als buitenland met hun Engelstalige ballads en dansbare commerciële popnummers. De nummers van Maywood werden geschreven door Alice May, wiens echte naam Alie de Vries is. Samen met haar zus Doetie de Vries begon ze al op jonge leeftijd met zingen in de Ladypops. Via de Karina’s, Colt 45 en soloprojecten onder de namen Caren Wood en Alice May besloten ze om als duo Maywood door het leven te gaan.

De eerste single van Maywood die wordt uitgebracht is ‘You Treated Me Wrong’, welke het begin van een uiterst succesvolle periode markeert. Maywood scoort in maart een grote hit met de ballad ‘Mother How Are You Today’. De opvolger ‘Late At Night’ bereikt in juni de eerste plaats van de hitparade. In september heeft het duo opnieuw een hit met ‘Give Me Back My Love’.

Het succes blijft aan en Maywood brengt drie hitsingles uit, waarvan ‘Rio’ in juli in de Top 3 belandt. De platen van Maywood worden uitgebracht in 52 landen en het duo is erg populair. Op festivals in West-Duitsland, Polen, Japan en Korea sleept men veel prijzen en onderscheidingen in de wacht. Ook toert Maywood uitgebreid door Duitsland, Zweden, Finland, Bulgarije, Indonesië en de Sovjet-Unie. Door Stichting Conamus wordt Maywood onderscheiden met de Zilveren Harp.

In 1982 ontdekken verschillende landen in het Verre Oosten en Midden-Amerika Maywood. In Japan worden ze gevraagd mee te werken aan een Honda commercial, waarin ze te zien én te horen zijn. Ze reisden in totaal vijf keer af naar Japan voor promotie en concerten. Daarnaast ontstond er meer en meer interesse uit Spaanstalige landen. Het gevolg: er verschijnt een elpee met naar het Spaans vertaald materiaal. In Zuid-Afrika scoort Maywood een nummer één hit en worden zij uitgeroepen tot artiest van het jaar.

Gouden en platina platen worden in de wacht gesleept en Maywood ontvangt meerdere awards uit binnen- én buitenland, waaronder in Korea, Duitsland en Polen.

Acht jaar later besluit Maywood mee te doen aan het Eurovisie Songfestival. Het nummer ‘Ik Wil Alles Met Je Delen’ bereikte de 15e plaats en de dames scoren wederom een hit. Het Nederlandse avontuur smaakte naar meer en het duo brengt later dat jaar een album uit met Nederlandstalige repertoire.

In 1995 valt het doek voor Maywood: de zangeressen gaan allebei hun eigen weg. Toch begint het bij Alice weer te kriebelen om als Maywood het podium te betreden i.p.v. als soloartieste. Alice May loopt zangeres Inge Peters tegen het lijf. Voorheen trad zij op in musicals en dinershows en zong ze backingvocals en demo’s in. Maywood is weer compleet!

Maywood boeken voor optreden vol hits? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.