Mick Harren is woest dat hij zondagavond drie uur in de cel moest doorbrengen na een opstootje op het Jordaanfestival in Amsterdam. "Ik vind het vooral heel vervelend voor de mensen die zondag speciaal voor mij naar het festival waren gekomen", vertelt de volkszanger aan Novum Nieuws.

De 41-jarige Harren werd zondagavond naar het politiebureau overgebracht nadat hij medewerkers van het festival zou hebben bedreigd. "Hij is later in de nacht heengezonden", laat een woordvoerder van de Amsterdamse politie weten.

Volgens Harren ontstond het opstootje doordat er was gesjoemeld met vipbandjes door ‘kennissen en relaties’ van de zanger. "Ik heb zaterdag ook opgetreden tijdens het Jordaanfestival en toen heb ik wat van die bandjes gekregen. Zondag bleek dat een paar kennissen het vipbalkon op waren gekomen en ze vervolgens naar beneden gooiden om vrienden naar boven te krijgen."

De zanger bood zijn excuses aan voor het gedrag van zijn kennissen en beloofde volgende keer beter te bedenken aan wie hij de bandjes zou geven, maar met de drankhandelaar, die de bars van het festival beheerde, was volgens Harren geen land te bezeilen. "Als iemand bij je op bezoek komt en vervolgens iemand doodrijdt, dan word je toch ook niet verantwoordelijk gesteld", briest hij.

Toen beveiligingsmedewerkers zich met de ruzie gingen bemoeien, liep het uit de hand. "Een kwartier voordat ik op zou gaan, kwam een groep van zes politiemannen en vijf beveiligingsmedewerkers mij weghalen uit de coulissen", vertelt Harren. "Ik kreeg een klap op mijn gezicht van het hoofd beveiliging en vervolgens ben ik in de cel gezet."

Harren kreeg in zijn cel gezelschap van een ‘schreeuwende gek’. "Ik heb maar gedaan alsof ik sliep; ik was bang voor die gast." Drie uur later mocht Harren weer gaan. "Een halfuur nadat het festival was afgelopen", briest Harren. "Het lijkt gewoon op Mickie pesten." Harren zou niet zijn verhoord en er werd geen proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

De zanger, van wie volgende maand de nieuwe single ‘Ik wil jou vannacht’ verschijnt, doet geen aangifte tegen de drankenhandelaar en de beveiligingsbeambte. "Het rechtssysteem in Nederland deugt van geen kanten, dus daar heb ik geen vertrouwen in", laat hij weten. "Ik geef die twee zelf levenslang. Dat houdt in dat ik nooit meer iets met ze te maken wil hebben. Ik sta al 23 jaar met veel plezier op het Jordaanfestival, maar als deze mensen volgend jaar weer door de organisatie worden ingehuurd, laat ik verstek gaan."

Mick Harren boekt u bij Twilight Entertainment