Mick Harren denkt met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid dat het Nederlands elftal de finale van het WK gaat halen. "Die wordt tegen Brazilië of Duitsland. Maar ik ben wel bang dat Nederland dan tweede wordt", zegt hij tegen Novum Nieuws. Zijn voorspellingen over de wedstrijden van Oranje tegen Spanje en Australië zaten erg dicht bij de uitslagen.

"Als we na de poulefase tegen Brazilië komen, gaan we die pot winnen", zegt Harren stellig. "Dan wordt de finale tegen de oosterburen. Leuk team, trouwens. Aanvallend."

Over de laatste poulewedstrijd, maandag tegen Chili, maakt Harren zich allerminst zorgen. "We gaan met 4-2 over die Chilenen heen. Het is de zwaarste tegenstander uit de poule, maar we hebben van de wedstrijden tegen Spanje en vooral Australië geleerd."

Want vooral de slag tegen Australië, woensdag, was ondanks de winst van 3-2 niet naar Harrens wens. "Ik vond heel die pot bijna net zo gaar als de eerste helft tegen Spanje", zegt Harren met enige irritatie. "Tegen Chili wordt het keihard offensief, niet van dat slappe countervoetbal."

Harren denkt dat Wesley Sneijder in die wedstrijd eindelijk tot scoren komt. De offensieve middenvelder van 1,70 meter maakt zelfs een treffer met een kopbal, net als in 2010 tijdens de kwartfinale tegen Brazilië. "Hij is nog altijd de beste man van het veld, en hij jaagt er twee in. Een met zijn hoofd en een met zijn voet. Dan volgen er nog twee treffers van Arjen Robben en Jonathan de Guzman."

Ook weet Harren vrijwel zeker dat Oranje weer een tegentreffer krijgt uit een strafschop. "Maar deze keer is het een terechte", zegt hij stellig.