Mick Harren presenteert vanmiddag zijn nieuwe single: Word Wakker Nederland. De Amsterdamse zanger: „Ik wil het saamhorigheidsgevoel onder de Nederlanders versterken. Wij hebben in ons land veel mooie dingen waar we trots op mogen zijn.”

„Het is een lied met een positieve boodschap”, vertelt Mick vurig. „Ik had samen met Bram Koning geschreven voor mijn nieuwe cd Liefde maakt blind. En toen ik hoorde van de oprichting van Wakker Nederland heb ik het nummer opgestuurd naar Telegraaf-hoofdredacteur Sjuul Paradijs. Die was meteen razend enthousiast.”

De oprichting van de nieuwe omroep was een grote inspiratiebron voor de rasentertainer. „Veel elementen uit het lied komen overeen met de boodschap van de Wakker Nederland. Zo is het een omroep voor alle Nederlanders, die oproept tot een positieve verandering in ons land. Nederland is echt een prachtig land. Het enige nadeel vind ik het weer, haha!”

Niet alleen Harren is te horen op de single, maar ook vijftig leden van het Amsterdamse Zwanenkoor. Hij vertelt verder: „Met Word Wakker Nederland wil ik een zelfde soort sfeer creëren als Fluitsma & Van Tijn dat jaren geleden deden met 15 miljoen mensen. We zijn maar een klein landje, maar we zijn groots in de dingen die we doen.Het worden drukke tijden voor de zanger, die de vanaf juni in twaalf weken vier singles zal uitbrengen. „Van de clips die daarbij horen hebben we een minifilm gemaakt”, vertelt hij enthousiast. „Dus elke nieuwe clip gaat door waar de vorige gestopt is. Bovendien wil ik zoveel mogelijk met live-muzikanten gaan optreden. Dit najaar staat er een groot concert met een echte Big Band in de planning.”

Mick heeft nog één grote droom. „Natuurlijk hoop ik ooit in een grote zaal op te treden waar de mensen rijen dik voor de deur staan. Maar het belangrijkste vind ik dat ik kan blijven zingen. Voor mij gaat het uiteindelijk toch altijd om de muziek.”

Mick Harren boekt u bij Twilight Entertainment

bron:telegraaf