In de finale van het Mega Piratenfestijn, zaterdag 15 december 2012 in het Gelredome te Arnhem, presenteert Willie Oosterhuis een nieuwe zanger aan het piratenpubliek. Zijn naam is Milan Milano en hij komt uit Emmen. De sterzanger Vinzzent is er duidelijk over: ”Ik kreeg na Jannes, Jan Smit en Frans Duyts de titel Piratensensatie van het jaar. Dit was ook voor mij een voorbode voor landelijk succes.

Milan Milano is een supertalent en 2013 zou inderdaad wel eens zìjn jaar kunnen worden”. Vinzzent is de meest geboekte artiest van 2012. De zanger Bouke is een volle neef en ook Jannes’ zangcarrière en van anderen kende Milan Milano van dichtbij. Hij erkende bescheiden goed te kunnen zingen, maar bekende tevens, dat de muziekjungle hem niet trok.

 
‘Ik wilde geen zanger worden en Willie geen manager…totdat we elkaar ontmoetten. Inmiddels zijn we bijna 2 jaar met elkaar onderweg.”, vertelt Milan Milano over de samenwerking met Willie Oosterhuis, frontman van het Megapiratenfestijn en dus tevens manager van het Drentse talent. In het kader van ‘trainingsuren maken’ ging hij op zangles; stond hij in de studio van de Duitse topproducer en tevens Schlagerster Uwe Buse; zong hij voor vrienden en bekenden; trad hij op in het RTV Drenthe-programma De Trektocht; zette hij het marktplein in Enschede bij het TV-programma De Deure XXL op z’n kop; brachten promotie-optredens hem van Emmen naar Hollandscheveld, van Coevorden naar Hoogeveen, van Groningen naar Bergeijk, van Den Haag naar Haaksbergen, van Hengelo naar Arnhem, van Rijssen naar Antwerpen.

‘Hij zingt van Julio Iglesias tot Michel Télo; van The Cats tot Roy Orbison, van Bobby Prins tot Arne Jansen, van Elvis Presley tot UB 40 en binnenkort zijn eigen liedjes!’ aldus Willie Oosterhuis. ‘ Zijn stem raakt iedereen en zijn liedjes verleiden je tot dansen!’ Ook producer Adri Jan Hoes, de man achter o.a. Frans Duyts’ hit ‘Lieveling’, is overtuigd van het grote talent van deze zanger. Adri Jan twijfelde geen moment en bood Milan Milano de opnames van een eigen album aan.

‘Mijn vader zat tot de laatste dagen van zijn leven nog achter zijn bureau in de ‘fabriek’. Hij was er van overtuigd, dat op een dag de nieuwe ster binnen zou komen. Mijn vader leeft niet meer en mag dit niet meer meemaken, maar ik hoop stiekem, dat hij hem zelf gestuurd heeft.’ Het album wordt in het voorjaar van 2013 verwacht.