Johannes Rypma merkt dat hij minder in de spotlights staat nu er weer een nieuw seizoen van The Voice of Holland op televisie is. "Ik merk wel dat de aandacht weer achteruitgaat, nu de nieuwe Voice op tv is", zegt de Friese zanger tegen Novum Nieuws. "Ik hoor steeds: ze zijn veel beter dan vorig seizoen. Nou, lekker dan."

De 21-jarige Rypma was te zien in de derde reeks van de talentenjacht, waarin hij als tweede eindigde. "Er zitten nu weer Friezen in, maar die krijgen die gekte rondom het stemmen echt niet weer voor elkaar hoor", denkt de zanger, die in het programma regelmatig veel stemmen kreeg van het publiek ondanks slechte jurycommentaren. "Ik heb vrienden uit de keet die hun hele maandsalaris uit hebben gegeven aan stemmen op mij."

Rypma, die in juni zijn debuutalbum Play Me uitbracht, pakt de zaken op muzikaal gebied voortaan anders aan. "We gaan voortaan voor alleen singles en niet meer voor een album. Mensen kopen geen albums meer, ze downloaden losse liedjes. Ik ben bezig met nieuwe muziek, dat blijft in de stijl die men van mij gewend is."