Pierre Kartner heeft mogelijk plagiaat gepleegd bij het schrijven van songfestivalnummer ‘Ik Ben Verliefd – Shala Lie’. Muzikant Dick van Altena herkende de melodie van zijn eigen lied ‘Angelien’ terug in het nummer.

"Ik heb in 1994 een liedje voor Arne Jansen geschreven. Het viel me op dat ‘Sjala Lie’ daar erg op lijkt", zegt Van Altena dinsdag in ‘RTL Boulevard’. Vooral in de coupletten zouden de nummers erg op elkaar lijken.

De liedjesschrijver zocht contact met Pierre Kartner en die beloofde het nummer te veranderen. Dit zou uiteindelijk niet gebeurd zijn, waarop Van Altena opnieuw contact zocht. Na twee maanden geen gehoor te hebben gekregen, legde hij de klacht neer bij Buma Stemra. Op 23 juni volgt de uitspraak over het vermeende plagiaat. Als dan besloten wordt dat er plagiaat is gepleegd, wordt Sieneke met terugwerkende kracht gediskwalificeerd van het Songfestival.

Aangezien de zangeres op 27 mei haar nummer in de halve finale ten gehoren brengt, betekent dat dat zij zou kunnen winnen en alsnog gediskwalificeerd zou kunnen worden. "Dat is absoluut niet mijn bedoeling geweest", zegt Van Altena. "Dat blijkt wel uit het feit dat ik twee maanden lang getracht heb met Pierre Kartner in contact te komen."

Sieneke boeken? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

 

Bron: Novum