Monique Smit vindt het lastig dat ze haar vriend niet vaak ziet wanneer ze op pad is. "Ik mis mijn vriend best snel", bekent de 23-jarige zangeres, die sinds kort een duo vormt met de Friese zanger Tim Douwsma, voor de camera van Novum Nieuws.

"Als we de hele dag op pad zijn, kan ik heel erg verlangen naar het moment dat ik weer thuis ben en we weer samen op de bank zitten met een filmpje", vertelt Monique, die sinds 2009 samen is met voetballer Jeffrey Bok. De zangeres vindt het fijn dat ze zich niet anders voor hoeft te doen bij haar geliefde. "Vaak denk je er niet aan omdat je constant bezig bent, maar als je thuis bent is het heel lekker dat je weer jezelf kunt zijn."

Het nieuwbakken duo Monique en Tim leert langzaamaan de voordelen van samenwerken kennen. " Het is fijn dat je met elkaar kunt overleggen", vindt Monique. "Dat je elkaar op kunt bellen om te vragen wat de ander ergens van vond. Vaak als ik in mijn eentje iets vervelends had, dacht ik: misschien lag het wel aan mij. Ik vind het een voordeel dat we daar nu samen over kunnen praten."

Ondanks dat Monique en Tim vanwege hun nieuwe album vaak op elkaars lip zitten, hebben ze nog weinig intieme momenten beleefd. "We hebben nog niet bij elkaar op de kamer geslapen", lachen ze. Ook aan gespreksstof hebben de twee, die vrijdag de plaat Grenzeloos uitbrengen, geen gebrek. "Je hoeft namelijk niet de hele tijd te praten tegen elkaar", besluit Monique. "Het is geen date ofzo. We laten elkaar lekker met rust."