Monique Smit is eindelijk terug van Kreta. Het jongere, ook zingende zusje van Jan Smit, dat door een fikse oorontsteking op het Griekse eiland strandde, is gisteravond laat aangekomen op het vliegveld in Düsseldorf. Alleen nog niet helemaal fit.

Monique: „Ik slik nog steeds antibiotica. Het vervelende is alleen dat het nu ook op mijn keel en mijn holtes slaat. Ik heb nog geprobeerd er iets voor te krijgen in Griekenland omdat ik vandaag meteen al weer moet optreden. Jammer genoeg was daar geen tijd meer voor. Ik ga vandaag naar een dokter en hoop dat die een of ander paardenmiddel voor mij heeft, want ik zal de bühne op vandaag. Ik ben vannacht in Düsseldorf blijven slapen omdat ik vandaag toch in Breda moet zijn voor het TROS-feest. Zo kon ik iets meer rust pakken.”

De 19-jarige blondine moest door haar gezondheidsproblemen bijna zes dagen langer op haar vakantieadres blijven. „Mijn vriendinnen hadden twee weken geboekt op Kreta en ik zou elf dagen blijven. Door mijn optredens kon ik niet langer vrij nemen. Achteraf fijn dat mijn vriendinnen langer bleven, want ze hebben mij heel goed verzorgd. Ze hadden het barpersoneel al instructies gegeven. Wanneer zij apfelkorn bestelden, kreeg ik een verse jus d’orange.”

Toch baalt Monique wel. „Ik heb nu weer optredens moeten afzeggen terwijl ik net bezig ben met mijn comeback na een poliep op mijn stemband. Het is overmacht, dat weet ik ook wel. Maar ik vind het wel heel zuur.”

Monique glimlacht: „Maar gelukkig heb ik een heerlijke vakantie gehad. Gisteren was het nog 45 graden! Ik ben erg bruin geworden en lekker uitgerust. Ik ga er gewoon weer helemaal tegenaan!”

Monique Smit boekt u bij Twilight Entertainment