Tijdens de tweede editie van de Kindermediaweek maakten de presentatoren van de kinderprogramma’s kans op de Mediasmarties Award 2012. Kinderen stemden op hun favoriete mannelijke en vrouwelijke presentator. De absolute winnaar is Monique Smit o.a. bekend van de Kids Top 20. Volgende week wordt de mannelijke presentator bekend gemaakt.

Vanmorgen werd Monique in Volendam verrast op haar werk met de uitreiking van de Mediasmarties Award. Van 13 augustus tot woensdag 5 september 12:00 uur konden de kinderen stemmen op hun favoriete presentatoren. Meer dan 1780 kinderen hebben gestemd.

Mediasmarties is geïnteresseerd in het profiel van de ‘ideale’ presentator vanuit het perspectief van de kinderen. Wat maakt een presentator populair? In totaal waren er 21 mannelijke presentatoren en 17 vrouwelijke presentatoren waar op gestemd kon worden, afkomstig van de publieke en commerciële omroepen en te zien zijn op de verschillende kinderzenders.

Monique Smit komt volgens de stemmers leuk en spontaan over op televisie. Zij is favoriet omdat zij niet alleen goed kan presenteren, maar ook goed kan zingen. Monique gaat in haar programma Kids Top 20 goed met kinderen om en blijft zichzelf: vrolijk, grappig en lief, volgens de kinderen.

Een greep uit de reacties:
“Monique is mijn superheld.”
“Omdat Monique altijd zo vrolijk is en ze praat zo leuk.”
“Omdat ik vind dat ze goed en heel leuk presenteert. Niet altijd zo serieus maar soms ook een grapje erdoor.”

Mediasmarties biedt een overzicht van kindermedia afgestemd op de leeftijd van kinderen. Je kunt hier informatie vinden over de inhoud en geschiktheid van mediaproducten: televisieprogramma’s, (bioscoop)films, online games, video games, apps, websites en boeken voor kinderen tussen de 1,5 tot en met 11 jaar.