Zondag 28 juni zendt AvroTros de muziekspecial Vaar Mee Met Ancora uit op NPO1 (17.07 uur). De special draait om de Nederlandse groep Ancora, die liedjes vertolkt in schitterende videoclips die geschoten zijn op fraaie schepen, Franse en Portugese kusten en op diverse plaatsen in België en Nederland.

Eind mei verscheen van Ancora het nieuwe album Voorbij De Horizon, dat meteen de nummer één positie in de Album Top 100 wist te bereiken.

Evenals bij het succesvolle debuutalbum Vrij Als De Wind heeft de groep aan de cd een volwaardige dvd toegevoegd met daarop schitterende clips van alle nummers van het album. Het uitbrengen van een dergelijke cd/dvd combinatie is uniek in de wereld. Geen artiest heeft dit ooit eerder gedaan.

Voorbij De Horizon ligt qua stijl in het verlengde van de voorganger: een aanstekelijke mix van Shanty, Irish folk en pop. Met bijdragen van o.a. meesterviolist Joost van Es (Within Temptation/Ilse DeLange), Jaap Kwakman (3J’s) op mandoline en Marcel Fisser (Jan Smit, Nick& Simon) op gitaar.