Volgende week vieren we Valentijn, het hoogfeest van alle romantische zielen. Eén man deelt nu al z’n liefde uit, en dat is de dertigjarige zanger Vinzzent. Met z’n nieuwe single ‘De Liefde Leeft In Mij’ doet hij het al bijzonder goed in Nederland, én binnenkort ook in Vlaanderen.

“Ik ben heel erg blij dat men in Vlaanderen mijn nieuwe single opneemt en goed onthaalt,” zegt Vinzzent enthousiast.

Geboren uit de liefde tussen een Nederlandse moeder en Indische vader, timmert Vinzzent keihard aan zijn muzikale verhaal. Nadat hij vele jaren actief was als studiotechnicus – Vinzzent werkte intens samen met muziekicoon Rob de Nijs – besloot hij enkele jaren geleden om zelf de stap naar het podium te zetten. “Muziek zit in mijn bloed. Ik schrijf al jaren liedjes voor mezelf en voor andere artiesten. Ik vind het ook onvoorstelbaar fijn om met anderen in de studio bezig te zijn en iets nieuws op te nemen. Maar wat ik ontdekt heb, een paar jaar geleden, is dat ik er ook van geniet om zelf op het podium te staan. Ik ben blij dat ik de stap gezet heb. Het is voor mij een nog betere manier om in contact te komen met het publiek en om mijn muzikale boodschap goed over te brengen,” zegt Vinzzent.

 Opvallen is dat Vinzzent ook heel wat erkenning krijgt voor wat hij doet in z’n videoclips. Het nummer ‘Dromendans’ – vorige zomer nog in Vlaanderen gecovered door Bart Kaëll – was goed voor meer dan 2,3 miljoen views op YouTube. De single werd mede dankzij de enorme media aandacht goud in Nederland.

Vinzzent staat voor Nederlandstalige feel good songs. Zijn energieke, uitgesproken enthousiaste persoonlijkheid vertaalt hij niet alleen in z’n liedjes, maar dus ook in z’n videoclips. ‘De Liefde Leeft In Mij’ is net als z’n voorgangers ook weer voorzien van een geanimeerde videoclip, die sinds deze week opgenomen is in de hoogste rotatie op MENT TV en anne.