Vijf Nederlandse dj’s worden afgebeeld op een postzegel. De dj’s Afrojack, Armin van Buuren, Dash Berlin, Hardwell en Tiësto staan met felle kleuren op postzegelvellen van PostNL, meldt het postbedrijf woensdag.

Nederlandse dj’s spelen al jaren een grote rol op het gebied van dancemuziek. Daarom vond PostNL het tijd om hen, in navolging van koninginnen en koning Willem-Alexander een eigen postzegel te geven.

Overigens zijn de dj’s niet de eersten zonder blauw bloed die op een postzegel worden afgebeeld. Vorig jaar werd al een serie postzegels met schrijvers uitgebracht. Het jaar daarvoor werden medaillewinnaars van de Olympische Spelen op zegels vereeuwigd.

PostNL zegt met de zegels te willen aansluiten bij ‘ieders belevingswereld’. Op de openingsdag van het Amsterdam Dance Event, 15 oktober, ontvangen de dj’s de postzegels uit handen van bestuursvoorzitter Herna Verhagen van PostNL op het Rembrandtplein in Amsterdam. De ontwerpers Mark Klaverstijn en Paul du Bois-Reymond, die de dj’s op de postzegels hebben afgebeeld, zijn ook van de partij.

Muziek luisteren via postzegels
De postzegels zijn voorzien van een onzichtbare code die met een app is te scannen. Na het scannen zijn fragmenten van recente tracks van de dj’s te beluisteren. De postzegels zijn vanaf maandag te koop bij alle Bruna-winkels.