De 19-jarige illusionist Dion van Rijt heeft afgelopen weekeinde in het Engelse Blackpool het Europees Kampioenschap Magic op zijn naam geschreven. Hij werd uitgeroepen tot beste goochelaar van Europa en liet in die strijd 3000 collega’s achter zich.

De Nederlander werd geroemd om zijn uiterst elegante goochelact waarin hij de tango danst en tegelijkertijd kaarten tevoorschijn tovert. Vijf jaar training gingen aan de act van acht minuten vooraf. De afgelopen jaren trad de Delftse illusionist al in heel Europa op met zijn act. Van Rijt is uiterst talentvol. Twee jaar geleden werd hij al uitgeroepen tot Nederland Kampioen Goochelen. Vandaag keert Van Rijt terug naar Nederland.

Nederland heeft wereldwijd een naam hoog te houden op het gebied van goochelen. In 2006 werd Sittah uitgeroepen tot wereldkampioen illusionisme en in 2009 pakten Rob en Emiel de wereldtitel op het gebied van mentalisme. In de afgelopen decennia wonnen ook Richard Ross, Ger Copper en het duo Scott en Muriel wereldtitels in de wacht.

Dion boeken? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

bron:telegraaf