Nick en Simon verwachten niet zomaar even te winnen van Jeroen van Koningsbrugge en Dennis van de Ven in het nieuwe SBS-programma Lekker Nederlands waarin bestaande liedjes van een nieuwe tekst worden voorzien. De Volendamse zangers moeten flink aan de bak om Jurk!, zoals het komische duo ook wel bekend staat, de baas te blijven, zegt Nick tegen Novum Nieuws.

“Jeroen en Dennis zijn heel veelzijdig en grappig”, aldus Nick. “Het is een taaie competitie. Die twee zijn ook rap van tong dus het is lastig om er tussen te komen.” Ook Dennis verwacht een heroïsche strijd. Volgens hem maken hij en Jeroen een goede kans omdat ze al langer improviseren. “Wij kennen elkaar al jaren en zijn heel erg op elkaar ingespeeld”, zegt hij.

Nick denkt dat hij en Simon vooral dicht bij henzelf moeten blijven om te kunnen winnen. Gelukkig krijgen beide duo’s ook af en toe hulp van een gast. Zo komt in ieder geval Kim-Lian van der Meij langs. “Simon en ik willen eigenlijk nog mensen uit de kleinkunsthoek die ons kunnen helpen.”

De twee duo’s geven elkaar steeds een opdracht welk liedje zij moeten verbouwen. Nummers als Rolling in the Deep en Nothing Really Matters klinken dan plots als Vier Tijgers in een Jeep en Pak Alsjeblieft een Onderzetter. Maar het is niet alleen onderbroekenlol, verzekert Dennis. “We laten meerdere kanten van onszelf zien in een aflevering. Er is humor en ontroering.”

Lekker Nederlands is vanaf 18 april te zien op SBS6. De show wordt gepresenteerd door Do.