Nick en Simon zijn de verrassende hoofdact van Symphonica in Rosso 2011. Verrassend, omdat het voor het eerst in jaren is dat de keuze weer op Nederlandse artiesten is gevallen.

Na Marco Borsato, Paul de Leeuw, Lionel Richie, Diana Ross en Sting komen nu de twee Volendammers. Op vrijdag 14 oktober zullen zij Het Gelredome in Arnhem op zijn kop te zetten in de gigantische productie waaraan voor- en achter de schermen door wel 600 mensen wordt meegewerkt. „We zijn heel erg vereerd.”

Nick & Simon wisten niet wat hun overkwam toen ze werden gevraagd om de hoofdact te zijn tijdens het legendarische Symphonica in Rosso-concert.

Simon Keizer vertelt: „We schrokken er eerst zelfs van. Na al die grote wereldnamen is het natuurlijk ongelooflijk dat men dit met ons aandurft. Lang hebben we er niet over nagedacht. We hebben eerst gekeken of het in te plannen is in onze agenda van volgend jaar, die al aardig is volgelopen. Nou ja, dat is niet helemaal waar. We hebben éérst heel hard ’JA’ gezegd en daarna onze planning aangepast! We waren er stil van…”

Organisator Mojo Concerts, die het format overnam van Marco Borsato’s productiemaatschappij The Entertainment Group, is zeker van zijn zaak. „Nick en Simon hadden in 2009 maar liefst vier nummer 1-hits. Een ongekende prestatie die sinds The Beatles, in de jaren zestig, niet meer is voorgekomen.

Hun albums zijn allemaal twee of drie keer platina geworden. En in The Voice of Holland laten ze zich als coach weer van een heel andere kant zien. Die twee jongens zijn niet alleen populair, ze zijn spectaculair”, zegt een woordvoerder.

De lat ligt hoog. Symphonica in Rosso trok in vijf edities en 23 avonden tot dusver meer dan 700.000 bezoekers. Voorlopig is er één concert gepland, waarin natuurlijk alle hits als Pak maar mijn hand, Rosanne, Lippen Op De Mijne en Een Nieuwe Dag voorbij zullen komen, in arrangementen met Guido’s Orchestra.

De kaartverkoop voor ’SIR’ met Nick en Simon begint aanstaande woensdag om 10.00 uur.

Nick en Simon boeken? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

 

 

bron:telegraaf