In 2011 gingen Nick, Simon en Kees Tol voor hun docusoap op een muzikale ontdekkingsreis door Amerika. Dit beviel zó goed dat ze besloten om dit jaar nog zo’n trip te maken, deze keer niet naar de VS, maar naar een land waar de muziekstroming nog onbekender is.

Het Volendamse duo vertrok voor een aantal dagen naar Zuid-Afrika. Om te leren van de Zuid-Afrikaanse muziekcultuur en daarnaast om dit land kennis te laten maken met hun eigen muziek. Vanaf woensdag 8 mei wordt het TV-programma ‘Die Suid-Afrikaanse Droom’ uitgezonden. Ned 3 … 20.25 uur

In Zuid-Afrika zijn erg veel zangers, waar de Nederlanders wel eens nummers van coveren. Zo denken we aan Mike & Colin, Helemaal Hollands, Vinzzent en Jan Smit. Maar andersom kan ook. In Afrika is een duo, dat nummers van Nick & Simon op single heeft gezet. Kijk Omhoog’ het liedje van Nick & Simon, is vorig jaar opgenomen door het Zuid Afrikaanse duo Dirk & Marlouise. Het duo heeft er ‘Saam kyk ons’ van gemaakt en zijn inmiddels hiermee erg populair aan het worden. Ook heeft het duo al ‘Want ek weet’ opgenomen, eveneens van Nick & Simon (bij ons bekend als ‘Pak maar mijn hand’).