Nick en Simon zijn dit weekeinde ten onrechte bestempeld als snelheidsduivels. Een Nederlandse krant schreef dat de Volendammers met bijna 190 km/u van een Franse snelweg werden geplukt. Het waren echter niet Nick en Simon, maar hun collega’s de 3j’s die over de Franse wegen scheurden.

"Niet wij, maar de 3j’s werden op de bon geslingerd!", schreef Nick Schilder als reactie op het krantenberichtje op Twitter. "Tsjonge jonge. Ook toevallig. Wij ook… en precies even hard", reageerden de 3j’s laconiek op het bericht. De drie Volendammers, die de afgelopen week in Frankrijk aan nieuw materiaal werkten, werden zaterdag van de snelweg geplukt. Het drietal reed met 189 km/u richting Volendam toen een Franse motoragent hun wagen van de weg haalde.

Zanger Jan Dulles had zijn voet op het gaspedaal. Volgens zijn bandmaatjes had Dulles nog geluk. "Een kilometer harder en hij had op de fiets gemoeten", lieten Jaap Kwakman en Jaap de Witte via Twitter weten. Het berichtje ging vergezeld van een filmpje waarop te zien is hoe de drie van de snelweg worden gedirigeerd.

Dat de zanger geen 190 km/u reed, is zijn redding geweest. De schade bedroeg nu ‘slechts’ negentig euro. "Een kilometer harder was 750 euro boete geweest en rijbewijs inleveren, die hij ook niet bij had", schreef Kwakman. Veel spijt van de actie lijken de Volendammers niet te hebben. "Om 08.00 uur ’s ochtends rijden er op de tolwegen in Frankrijk bijna geen auto’s. Het mag niet, maar kan daarom wel", schreef Dulles. "Was wel erg hard…", reageerde een van zijn bandmaatjes, waarop Dulles nuchter reageerde: "Als deze politieman er niet was geweest, hadden wij om 11.00 uur aan een cappuccino gezeten op de dijk."

Nick en Simon boeken ? Informeer vrijbijvend naar de mogelijkheden.