Het Volendamse duo Nick & Simon staat zaterdag en zondag in een uitverkocht Ahoy. Dat zou eigenlijk de afsluiting zijn van hun theatertoer. Maar om aan de wensen van de fans tegemoet te komen, verlengen de muzikanten hun tournee met met vier extra optredens in november, december en januari.
 
Is Ahoy een droom? ‘We hebben nooit echt in locaties gedacht. Het is natuurlijk wel wat spannender dan normaal. Ahoy vullen is natuurlijk al heel leuk en als we een keer een stadion vol krijgen zou dat echt kicken zijn!’ De fans kunnen hetzelfde repertoire als altijd verwachten.’Natuurlijk is het decor wel veel groter en mooier. En we hebben de band wat uitgebreid’, zegt Simon.

De twee zangers hebben geen vaste rituelen nodig om goed te presteren op het (grote) podium: ‘Om te zorgen dat zo’n show goed loopt, zijn geen rare rituelen nodig, we gaan niet bidden ofzo, alleen misschien een kopje koffie’, aldus Simon.

In 2006 braken Nick Schilder en Simon Keizer door met Steeds Weer en De Soldaat (de hereniging). Daarna volgden een Zilveren Harp en vier nummer 1-noteringen in de Singel Top 100. Ook ontvingen ze de SENA-award, de prijs voor de meest gedraaide Nederpophit in de horeca, voor hun singel Rosanne.

Nick en Simon boekt u bij Twilight Entertainment

bron:telegraaf