Nick en Simon moesten wennen aan die nieuwe situatie bij The Voice Kids. In plaats van dat er bij de volwassen Voice vier stoelen konden omdraaien bij de blinde audities, zijn dat er nu maar drie. Coach Roel van Velzen liet verstek gaan bij deze juniorversie omdat zijn vrouw in deze periode is uitgerekend van hun eerste kindje. Simon: „Vooral de eerste aflevering misten we hem echt flink.”

De twee Volendammers, die tussen Marco Borsato en Angela Groothuizen zitten in de jury, missen vooral de spitsvondigheid van hun collega. „Roel is ad rem en maakt altijd heel gevatte opmerkingen waarop wij weer mooi konden inspelen. Gelukkig vonden we al snel weer onze draai.”

Simon is onder de indruk van de kwaliteit van de kandidaten. „Je moet je bedenken dat er 17.000 aanmeldingen waren. Dus waarschijnlijk loopt er nog veel meer jong talent in Nederland rond, zonder dat wij daar nog iets van weten.”

„Het is ongelooflijk dat een kind al over zo veel techniek kan beschikken. Ik denk echt regelmatig: zover was ik op die leeftijd nog helemaal niet. En de manier waarop sommige kandidaatjes op het podium staan!”

Hij vervolgt: „Neem Bram, die afgelopen week het nummer You Give Me Something van James Morrison zong. Wat een mannetje! Ik weet zeker dat hij op zijn twintigste beroemd is. Is het niet als zanger, dan is het wel als presenator. Hij doet alles met zo veel gemak en is absoluut niet cameraschuw. Bram is hier echt voor geboren.” Simon baalt dan ook dat de 13-jarige Bram voor Marco koos.