Het zesde studioalbum ‘Open’ van Nick & Simon is deze week op # 1 binnen gekomen in de GFK Album Top 100. De release van ‘Open’ ging vrijdag 18 september gepaard met een opzienbarende opening van de kunstexpositie ‘Open’ in museum De Fundatie in Zwolle.

Nick & Simon scoren hun achtste nummer één notering in de Nederlandse album hitlijst. Simon over het behaalde resultaat: ‘Een hitlijst-succes is geen doel op zich. Ons doel was om een zo goed mogelijk album te maken en volgens óns is dat gelukt. Het publiek was kennelijk ook weer benieuwd naar een nieuw studioalbum na drie jaar. Maar een #1 positie went nooit; het blijft één grote kick!’
 
‘Open’, geproduceerd door Gordon Groothedde, bevat 14 nieuwe Nederlandstalige tracks. Het album is sinds 18 september zowel fysiek als digitaal verkrijgbaar via o.a. Spotify, iTunes, Bol.com en That’s Entertainment. ‘Open’ volgt op het succes van het verzamelalbum ‘Herinneringen’, dat in de zomer van 2014 werd uitgebracht en afgelopen week voor de 63e week op rij in de GFK Album Top 100 genoteerd stond. 
 
In België bleef het album tevens niet onopgemerkt. ‘Open’ kwam hier deze week binnen op de achtste plaats in de Ultratop top 200 albums.
 
Op vrijdag 2 oktober spelen Nick & Simon ‘Open’ voor het eerst live met band in de intieme setting van een uitverkochte Rock- en Poptempel Paradiso in Amsterdam. Begin deze maand bracht uitgeverij New Skool Media ook een unieke eenmalige editie uit van dé ‘Nick & Simon’, een glossy magazine. De kunstexpositie ‘Open’ is t/m 3 januari te bezoeken in museum De Fundatie.