Nick en Simon hadden dit jaar de eer om als Ambassadeurs van de Vrijheid tijdens Bevrijdingsdag per helikopter van festival naar festival vliegen. En die luxe beviel de twee zangers prima…

De Volendamse zangers voelden zich allebei echte rocksterren. "Van top tot teen kippenvel", onthult Simon in het AD. "Ik kon bijna niet meer zingen, zo’n brok had ik in m’n keel", vult Nick aan. Zijn collega noemt het ‘het hoogtepunt van 2012 tot nu toe’.

Toch was het ook hard werken voor het Volendamse zangduo. "Het was veel indrukwekkender dan vooraf gedacht. We hebben zoveel blijdschap gezien. We zijn omarmd door een publiek dat niet meteen het onze was. We gingen moe, maar voldaan naar bed", zegt Simon.

Dan manier van reizen beviel de beide heren uitstekend. "Het is ook wel ultiem rocksterrengedrag: per helikopter van optreden naar optreden. De allerstoerste manier van vervoer die er is", legt Nick uit."En het went heel snel. Ik hoor dat er wegens bezuinigingen negen te koop staan. Misschien is een Nick & Simon-heli wat voor ons."