Niek van der Bruggen is niet bang dat hij het in zijn nieuwe middagprogramma bij Q-music op moet nemen tegen radiogrootheden als Ruud de Wild en Jeroen van Inkel. "Het is natuurlijk heel spannend, maar mijn programma is totaal anders dan dat van die jongens", zegt Van der Bruggen tegen Novum Nieuws.

De nieuwe formule van Van der Bruggen richt zich veel meer dan andere radioprogramma’s op het contact met de luisteraars, meent hij. "Er is vrijwel geen enkel moment waarop er niet door een luisteraar kan worden ‘ingeprikt’", laat de radiomaker weten. "Zelfs vlak na het journaal of tijdens het filenieuws. Iedereen mag steeds overal commentaar op geven."

Deze formule moet interactieve en snelle radio opleveren, denkt Van der Bruggen. "De reacties van een luisteraar zijn natuurlijk spontaan, dus daar moet ik dan meteen op inspelen. Daarnaast kunnen luisteraars ook weer op elkaar reageren. Volgens mij wordt dat hartstikke leuk."

Van der Bruggen werkte al van 2003 tot 2006 bij Q-music, waar hij in november terugkeerde. Daar was de radiomaker al getuige van Van Inkel, die teruggaat naar Radio Veronica en wiens plek hij nu opvult. Ook was hij jaren de sidekick van De Wild bij Radio 538.

Hoewel de drie geduchte concurrenten worden, hoeven de messen dus niet te worden geslepen. "Ik heb altijd prima samengewerkt met Ruud en veel van hem geleerd", zegt Van der Bruggen. "Hij is nog steeds een goede vriend van me."

Een groot bijkomend voordeel van zijn nieuwe programma vindt Van der Bruggen dat hij nu veel meer tijd door kan brengen met zijn vriendin, Froukje de Both. "Toen ik een avondprogramma presenteerde, waren we vrijwel nooit ’s avonds samen thuis", vertelt hij. "Als zij terugkwam van RTL Boulevard, was ik alweer in de studio. Nu kunnen we ook weer eens samen eten. En samen naar de film. Je weet wel, zoals normale mensen."