Nielson ziet de operatie aan zijn stembanden niet alleen maar als iets negatiefs. "Ik geniet nu veel meer van het succes dan voor de operatie", vertelt Nielson, die vorig jaar doorbrak na zijn deelname aan De Beste Singer-songwriter van Nederland, aan het AD.

De zanger werd eerder dit jaar geopereerd aan een poliep op zijn stembanden en moest drie maanden rust nemen. "Er waren momenten dat ik ’s nachts op Youtube terug zat te kijken wat me allemaal was overkomen", vertelt hij. "Door die gedwongen rustpauze stapte ik even uit die sneltrein en kreeg ik de gelegenheid om alles te laten bezinken."

Door de eerdere stemproblemen neemt Nielson tegenwoordig op tijd rust. En dat bevalt hem goed. "Ik heb het gevoel dat ik minder geleefd word, dat hard werken en genieten meer met elkaar in harmonie zijn."

Nielson is dolgelukkig dat hij tegenwoordig op grote festivals mag spelen. "Op Concert at Sea komend weekend sta ik op de poster tussen grote namen als Bløf en Guus Meeuwis. Zij behoren tot mijn inspiratiebronnen, en nu sta ik met ze op een festival. Echt te gek."