De aftrap voor wat een mooi jaar voor Guus Meeuwis mag worden, is inmiddels verricht. Ver weg, helemaal op het strand op Curaçao, waar de Brabander vorige week een uniek concert gaf in zijn serie Groots met een zachte G.

Volgende maand strijkt dat circus traditioneel neer in het Eindhovense Philips Stadion en ook daar zal zijn nieuwe album Het kan hier zo mooi zijn een hoofdrol krijgen. „Ik denk dat deze plaat lang meegaat”, omschrijft de Brabander het goede gevoel dat hij heeft over zijn zesde ’soloplaat’.

Het begon allemaal met die ene zin, vertelt Meeuwis: „’Het kan hier zo mooi zijn’. Ik liep er al weken mee en na afloop van een van de Philips Stadion-concerten vorig jaar heb ik bij mijn muzikale steun en toeverlaat JW Roy gepolst of die bij hem ook een kriebel veroorzaakte. Ik zag meteen dat bij hem net zo de singer-songwriter ontwaakte als bij mij.”

„Het kán zo mooi zijn, dat ís het dus niet altijd”, graaft de Brabander op verzoek nog wat dieper. „Er zit met name opgekropte frustratie in, veroorzaakt door onder andere camerabeelden van uitgaansgeweld. Waarom verpesten mensen daar mooie avonden mee? Ik begrijp daar niets van. Doe eens normaal dus, dáár gaat dit nummer over.”