Vandaag is het nieuwe album van Ilse DeLange verschenen, simpelweg Ilse DeLange geheten. Het is voor de zangeres uit Almelo, die debuteerde met World Of Hurt in 1998, haar achtste album. Morgen speelt Ilse DeLange voor het eerst haar nieuwe songs live op haar eigen festival Tuckerville. Op zaterdag 2 februari staat DeLange in Ziggo Dome, Amsterdam.

Album Ilse DeLange werd in maart al vooraf gegaan door eerste single OK, die door NPO Radio 2 meteen werd uitgeroepen tot Top Song. Huidige single Lay Your Weapons Down werd met de release meteen opgepakt door NPO Radio 1, NPO Radio 2, NPO Radio 5, 100%NL, Skyradio, Q-Music en Radio 538. Voor de zangeres is het zes jaar geleden dat ze nieuw solowerk uitbracht. De afgelopen jaren was DeLange actief met The Common Linnets waarmee ze in 2014 deelnam aan het Eurovisie Songfestival en de tweede plek behaalde met Calm After The Storm. Het nieuwe album betekent na al deze ervaringen dan ook een nieuwe Ilse: ‘Ik ben een type dat altijd op zoek is naar nieuwe avonturen,’ zegt ze. ‘En dat zal ook wel altijd zo blijven. Met The Common Linnets klonk mijn lyrische kant meer door. Dat was geweldig, maar het is wel muziek die vaak een beetje achterover moet leunen, een beetje moet rijpen. En ik had weer eens zin om te stuiteren, behoefte aan andere kleuren, een andere energie. Minder veranda en schommelstoel, meer naar vóren gericht.’

Uitverkochte tour

Morgen speelt Ilse op haar eigen festival Tuckerville, een voorproefje van het festivalseizoen van volgend jaar. Op Het Rutbeek, waar Tuckerville georganiseerd wordt, staan ook artiesten als George Ezra, Carrie Underwood, Isaac Gracie en Birth Of Joy op de line-up. De komende herfst staat in het teken van een uitverkochte clubtour door Nederland, waarna op 2 februari 2019 een show gepland staat in de Ziggo Dome. Voor de zangeres wordt dit haar grootste optreden in Amsterdam ooit. Komend jaar staat er voor Ilse een festivaltour op de agenda waar ze zowel haar nieuwe plaat zal spelen als haar vele eerdere succesvolle singles. Zo scoorde de zangeres in het verleden hits met I’m Not So Tough, Miracle, So Incredible en The Great Escape, om er maar een paar te noemen. Naast haar muzikale carrière is Ilse ook op televisie zeer succesvol. Zo is ze bij het Nederlandse publiek zeer geliefd als coach bij The Voice Kids en The Voice Senior en trok haar eigen tv-programma Ilse’s Veranda bijna een miljoen kijkers per aflevering. Daarnaast was Ilse zelfs wereldwijd te zien tijdens het laatste seizoen van de populaire Amerikaanse serie Nashville.