Vol trots vertelt Guus Meeuwis, dat het nieuwe album ‘Hollandse Meesters’ vanaf vandaag verkrijgbaar is!  Het was een grote wens  van Guus, om een album op te nemen met klassiekers uit de Nederlandstalige muziek, en zo een ode te brengen aan de liedjes waardoor hij zelf in het Nederlands is gaan zingen.

Samen met New Cool Collective Big Band is Guus de studio in gedoken om uiteenlopende klassiekers te voorzien van een nieuw arrangement.

De inspiratie voor de titel van het album kwam uit onverwachte hoek; het Rijksmuseum. Toen hij daar rondliep, tussen al die meesterwerken, toen viel alles op zijn plek. Het moest ‘Hollandse Meesters’ worden.

New Cool Collective Big Band
Guus en New Cool Collective speelden voor het eerst samen in het tv-programma De Wereld Draait Door, waarvoor zij samen ‘Een Meisje van 16’ van Boudewijn de Groot vertolkten. Die samenwerking beviel zo goed, dat het naar meer smaakte.  Benjamin Herman: “Wij waren meteen enthousiast over Guus zijn idee van Hollandse Meesters. En toen we het gingen doen, toen pakte het ook nog ‘ns beter uit dan we gedacht hadden. De samenwerking met Guus verloopt heel mooi. Ik vind het altijd mooi als mensen die al een eigen stem hebben repertoire van anderen vertolken."