Volgens velen zou dit hun beste album worden tot nu toe. We hebben het over ‘Dromers en Dwazen’ van de 3J’ s die vandaag gepresenteerd is. Na het beluisteren van het hele album, sluit ik me graag bij deze  uitspraak aan. Hun Nederlandse Pop met een flinke scheut Ierse folk, slaat inderdaad in als een bom.

Na een gouden debuutalbum, een zilveren harp en inmiddels 10 singles, is het ‘Loop met me over zee’ die het als eerste mocht proberen als voorloper van dit derde album. In de week van zijn release kwam het nummer binnen op nummer 7 in de Top 100.

Vrijdag a.s. is de release van het album, maar vandaag werd het voor de pers gepresenteerd in ‘Old Dutch’ te Volendam. Er zou een bekend Nederlands duo komen om de eerste exemplaren te overhandigen……. Natuurlijk, dat zullen Nick & Simon dan wel zijn…… VERASSING!!! Het waren 2 grote fans van het trio, maar wel bekende!!. Niemand minder dan Coen en Sander van 3FM hadden deze eer gekregen. Coen en Sander gaven flink toe, dat ze enorm fan zijn van de 3J’s en Jan toch wel de beste zanger van Nederland is. Ze hadden nog wel een aandachtspuntje voor de heren. Hun danshouding moest verbeterd worden. Ze mochten zelfs in de leer bij Coen en Sander!!! 

Voor de CD uitreiking lieten de heren J’s al enkele nummers LIVE horen aan de aanwezige pers en genodigden. Hieronder o.a. ook de nummers ‘Geloven in het leven’, ‘Loop met me over zee’ en ‘Wat is dromen’ (dat op het album vocaal medewerking krijgt van Ellen ten Damme). Terwijl in de nieuwe single van Jan Smit klanken terug te horen zijn van Boudewijn de Groot’s ‘Land van Maas en Waal’ is ook bij de 3 J’s dit syndroom in hun album terug te vinden. Het nummer ‘Hoger Harder Verder’ kan aanschuiven in die mars!!! Ierse klanken komen prima naar voren in het nummer ‘Holland’, de ongekroonde koning van de Noordzee.

De titeltrack ‘Dromers en Dwazen’ telt mee in één van de kortste nummers ooit heren? ‘Geloof in het leven’ zou wellicht een prima opvolger kunnen worden van ‘Loop met me over zee’. Vanmiddag hadden Coen en Sander nog weer contact met Jaap Kwakman van de 3 J’ s op 3 FM radio. ‘Hoe beleefde je het vandaag? ‘Jaap; ‘Je hebt maanden lang gewerkt en ben je bezig met opnames. Het was vandaag alsof ons derde ‘kindje’ voor het eerst naar school ging, waar het beoordeeld ging worden’. De 3 J’s waren blij met de positieve beoordeling van 3 FM.

Op 8 april zal de nieuwe theatertour ‘Pluche, Zweet En Tranen’ van start gaat. Tijdens deze tour zal 3JS een groot aantal theaters aandoen. De tour eindigt 13 juni in Bloemendaal.

3 J`s boeken ? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

 

bron:De Sterrenparade