Op de kop af drie jaar na het verschijnen van zijn laatste hit album verschijnt vandaag (19 oktober 2009) het nieuwe album van Frans Bauer. ‘Voor elke dag’ is een verzameling van niet minder dan 19 hagelnieuwe liedjes. O.a. met de door Guus Meeuwis geschreven hit ‘Geen woorden’, maar ook liedjes als “Bloedend hart”, “Samen in een bubbelbad” en de Tex-Mex “Pierewaaien”.

Bij aanvang van het schrijven werd de lat hoog gelegd. De ambitie was te streven naar een vernieuwd geluid, maar tevens trouw te blijven aan de kenmerken van het genre “Frans Bauer”. Het resultaat is een album met een open en eerlijke klank, die aansluiten bij de volwassenheid van de Brabantse zanger.

Het album “Voor elke dag” is opnieuw geproduceerd door Emile Hartkamp en Norus Padidar. Voor de teksten en compositie werd de samenwerking uitgebreid met schrijvers als Jan Keizer, Jeff Weber en Maarten Peters. Zij tekende voor de liedjes “Ik verlang zo naar de zomer”, “Het ritme van zijn tranen” en de gepassioneerde rumba “Alles van jou”. De bijdrage van de bovenstaande componisten en de eerder vernoemde Guus Meeuwis, J.W. Roy en Jan-Willem Rozenboom zorgen voor een opmerkelijke verbreding.

Als bonustrack staat op het album het liedje “Dat kind met zijn trompet”. De bijdrage op de trompet wordt geleverd door de trompettist Angelo. Het lied is te beleven tijdens de theatershows en zorgt menigmaal voor staande ovaties en ‘kippenvel’ momenten. Het album zou niet compleet zijn, zonder zijn bijdrage.

Naast het nieuwe geluid van de hitsingle “Geen woorden”, is de ruimte niet onbenut gelaten voor de welbekende feestelijke klanken. “In de Bijbel staat geschreven” is een vrolijke noot en zal niet alleen menig Bourgondiër als muziek in de oren klinken.
“Frans Bauer – Voor elke dag” is een compleet album, met maar liefst 19 nieuwe liedjes … voor elke dag.

Frans Bauer boeken voor een optreden? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.