In het nieuwe programma ‘De zin van…’ gaat presentator Willie Oosterhuis op zoek naar de verhalen achter de beroemde regels uit een Nederlandstalig lied.

Hij neemt zijn Piratentoppers mee in de speciale Sterren.nl-bus en gaat met hen op bezoek bij bekende Nederlandse artiesten.

‘Och, was ik maar bij moeder thuis gebleven’. Iedereen kent deze zin uit de evergreen van Johnny Hoes en iedereen zingt de klassieker letterlijk mee. Deze zin is dus van grote betekenis geweest voor de carriere van Johnny Hoes.

In de eerste aflevering brengt het muzikale gezelschap een bezoek aan Johnny Hoes in Weert. Terwijl Willie een goed gesprek voert met Johnny en kijkt naar bijzondere beelden uit het verleden, voeren de Piratentoppers op hun beurt enkele opdrachten uit. Ze maken de letters op zijn gevel schoon en zetten het omvangrijke platenarchief op alfabet. De uitzending wordt afgesloten met een speciaal gemaakte medley door de Piratentoppers. In deze muzikale hommage komen de grootste hits van de hoofdgast aan de orde.

Johnny Hoes trad 15 jaar geleden voor het laatst op, maar staat aanstaande vrijdag nog één maal op het podium van het Mega Piratenfestijn in Marum. Daar overhandigt hij het eerste exemplaar van het debuutalum ‘Bargezellig’ van de Piratentoppers aan de zangers. Na de overhandiging zal Johnny Hoes samen met de Piratentoppers een optreden verzorgen.

In de reeks ‘De zin van…’ staan verder onder meer Corry Konings (‘Huilen is voor jou te laat’), Rob de Nijs (‘Zachtjes tikt de regen tegen ’t zolderraam’) en Ronnie Tober (‘Breng die rozen naar Sandra’) centraal.

‘De zin van’ is zaterdagochtend 9 oktober om 11:00 uur voor het eerst te zien op Sterren24.
De herhaling op Sterren24 is zondag 10 oktober om 20:00 uur.

De Piratentoppers boeken? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

 

Bron:Sterren.nl