Jij & Ik, het nieuwe album van Jan Smit kwam afgelopen week vanuit het niets binnen op de hoogste plek van de GFK Album Top 100, nadat vorige week de titelsong zich al op de nummer één positie in de Single Top 100 had genesteld.

Het inmiddels met goud bekroonde album laat de concurrentie ver achter zich. Eerder afgelopen week waren er al duidelijke tekenen dat het album uitstekend ontvangen is door het publiek, want ook in I Tunes stond het meteen na release al op nummer één.

Knallen de champagnekurken vanavond in Huize Smit? Jan: “Reken maar! Het is niet de eerste keer natuurlijk, maar toch geeft het me altijd weer een kick. Het is fantastisch dat zoveel mensen waarderen wat je maakt. Daar doe je het voor tenslotte”.

Ondertussen concentreert de zanger zich op zijn aan-komende theatertour. Zijn eerste kennismaking met het theater vond vorig jaar plaats en de optredens die volgden bevielen dermate goed, dat er vanaf volgende maand een vervolg aan gegeven wordt. De totale speellijst is terug te vinden op de website van Jan.