De Sjonnies hebben een nieuwe leadzanger! Stand-up comedian Tom Sligting is de verrassende aanwinst voor de band die al jarenlang aan de top staat van het Nederlandse feestcircuit.

Hij kruipt hiervoor in de huid van de gladde volksheld Tommie Transvaal en is in die hoedanigheid de opvolger van Sjon de Manager en zijn illustere voorgangers Ronnie Ruysdael en Harm.

Hiermee is de band naast de bestaande leden Friso Ruysdael ( al lid van De Sjonnies sinds 1991) en Paddo weer helemaal compleet. Tom Sligting is al jarenlang een vaste waarde in het stand-up comedy circuit in Nederland en maakte o.a. furore als vaste bespeler van het Comedy Café in Amsterdam. Ook als acteur heeft hij al heel wat wederwaardigheden op zijn naam staan, zowel in commercials als in TV-producties. Tom toert momenteel ook door Nederland met zijn eigen theaterprogramma Hersendelict. De rol als leadzanger van De Sjonnies ziet de veelzijdige entertainer als een nieuwe uitdaging. De samenwerking met het huidige team loopt voortreffelijk en we kijken daarom allemaal uit naar de try-out, die binnenkort gepland is. Friso Ruysdael, mede-grondlegger van De Sjonnies, hierover; “Het is net of Tommie al jaren bij de band zit en ik ben er van overtuigd dat onze vaste achterban Tommie zo meteen helemaal in zijn hart gaat sluiten”

Eerder werd al bekend dat ex-gitarist en liedjesschrijver Konstantijn Ruysdael zich achter de schermen weer volledig gaat wijden aan de band die hij gedurende bijna 20 jaar mede groot maakte. Met Tommie Transvaal vóór en Konstantijn Ruysdael achter de schermen zijn de verwachtingen bij De Sjonnies hoog gespannen. Friso Ruysdael; “We zijn een paar jaar zoekende geweest, met verschillende zangers gingen de optredens die we deden ook best goed. Maar het publiek miste een stukje herkenbaarheid, dat is nu terug met de terugkeer van Konstantijn en met Tommie Transvaal weer helemaal terug.

De Sjonnies staan immers al jaren bekend om hun herkenbare mix van humor, theater, feest en gezelligheid. Het team rondom De Sjonnies gelooft er heilig in en men kijkt dan ook halsreikend uit naar de try out op 24 november en de eerste geplande openbare optredens in december en januari. Tevens zijn er plannen voor een gloednieuw album in 2013 met uitsluitend nieuw repertoire als opvolger van het in 2007 verschenen album ‘Tietenloos’, iets waar elke rechtgeaarde Sjonnies-fan nu al naar uitkijkt.