Als het aan De Sjonnies ligt, danst heel Nederland binnenkort weer massaal de aloude stoelendans. De heren hebben zich voor hun nieuwe single ‘ De Stoelendans’ laten inspireren door de Franse formatie Stromae en hun nummer 1-hit ‘Alors on danse’.

De single is de opvolger van hun Top 100-hit ‘Helemaal Los’, die maar liefst tien weken genoteerd stond in de lijst.

Volgens Sjon de Manager, die tevens ook de zanger is van de groep, is het idee ontstaan door zijn echtgenote. “Mijn vrouw wil graag dat ik wat kilootjes afval en stuurde me naar zo’n vreselijke sportschool om aan al die apparaten te trekken voor wat meer beweging. Nou dat hep ik één dag gedaan en toen was het klaar natuurlijk. Maar na een overheerlijke barbecue dit weekend hebben we ouderwets de stoelendans weer eens gedaan en geloof het of nie, maar ik ben zowaar een pondje kwijt”, legt Sjon uit.

Het lijkt erop dat Sjon, Paddo en Friso het nieuwe middel hebben gevonden om af te vallen. Maar dansen rondom de stoelen alleen is volgens Friso niet voldoende. “We hebben het lied iets meer feestelijk gemaakt dan het origineel. In de coupletten kan Sjon lekker even zijn frustratie kwijt en in de refreinen kan iedereen lekker meelallen en daarmee verbrand je ook weer wat extra calorieën heb ik mij laten vertellen”, legt Friso uit.

De klapstoel en de ouderwetse keukenstoel schijnt het beste effect te hebben volgens de heren. De schommelstoel en de schietstoel raadt het trio af om ongelukken te voorkomen.

De Sjonnies, die al ruim 15 jaar aan de top staan van het feestcircuit in Nederland, scoorden onlangs hun dertiende top 100-hit met de single ‘Helemaal los’. Ook de nieuwe Sjonnies-show in het land is alweer volop aan de gang en bestaat naast bekende hits als ‘Dans je de hele nacht met mij’, ‘Annemarie’ en ‘Zwemmen zonder slip’ ook uit nieuwe stukken. Ook de eigenaardigheden van de heren en de opvallende elementen die we kennen uit de shows van de band uit Nijmegen ontbreken niet.

De nieuwe single ‘De Stoelendans’ van De Sjonnies verschijnt via Captain Rob Records en staat deze week reeds in de top 100 op 63.

De Sjonnies boeken? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.