Blue Bittersweet, de nieuwe single van Ilse De Lange, is de titelsong van de boekverfilming Het Diner. De zangeres vindt het een ‘enorme eer’ dat haar nummer is gekozen voor de nieuwe Nederlandse film. Dat laat DeLange maandag weten in een verklaring van haar platenlabel.

"Ik heb de film al gezien en was meteen erg enthousiast om hiermee aan de slag te gaan", vertelt DeLange, die eind vorige maand al aankondigde dat Blue Bittersweet haar nieuwe single is. "Het is erg bijzonder dat mijn nummer de visuele ondersteuning van deze film krijgt. De emotie wordt dan versterkt door de prachtige beelden."

Volgens DeLange past haar nummer perfect bij Het Diner, de verfilming van het gelijknamige boek van Herman Koch. "De titel Blue Bittersweet geeft al meteen een dubbel gevoel aan; het is zowel donker als zoet. Een beetje mysterieus, en dat paste een op een bij deze film."

Blue Bittersweet staat op DeLanges verzamelalbum After the Hurricane – Greatest Hits & More dat op vrijdag 25 oktober verschijnt. Op de plaat staan naast de vijftien grootste hits van de zangeres vier nieuwe nummers, waarvan Blue Bittersweet er een is.

Het Diner is vanaf donderdag 7 november in de bioscopen te zien. De hoofdrollen in de film over twee echtparen die dineren om de problemen van hun kinderen te bespreken zijn voor Jacob Derwig, Thekla Reuten, Daan Schuurmans en Kim van Kooten. Vorige week werd bekend dat Cate Blanchett de Amerikaanse verfilming van Het Diner gaat regisseren. De actrice maakt hiermee haar regiedebuut.