Op vrijdag 29 juni verschijnt de nieuwe single ‘Higher’ van Billy The Kit op het label Positiva. ‘Higher’ is een samenwerking met Bnann. De officiële video is inmiddels uit en uiteraard te zien op YouTube. De single is geproduceerd door Billy the Kit en Benny Royal.

‘Higher’ verschijnt op het label Positiva. Hiermee is Billy The Kit de eerste Nederlandse dj met een release op het beroemde Positiva, het Engelse label van o.a. Swedish House Maffia. Het label werd in 1993 opgericht door Nick Halkes die daarvoor aan de wieg had gestaan van XL Recordings (het label van o.a. The Prodigy). Een van Positiva’s eerste releases was ‘I Like To Move It’ van Reel 2 Real. Verder verscheen op het label ook muziek van The Bucketheads, Alice Deejay (‘Better Off Alone’), BBE (‘Seven Days And One Week’), Groovejet Feat. Sophie Ellis-Bextor (‘If This Ain’t Love’) en Shapeshifters (‘Lola’s Theme’).
 
In het verleden bracht Billy The Kit verschillende tracks uit op labels als Mixmash en Spinnin’ en drie mixcompilatiealbums. Op dit moment werkt Billy The Kit samen met andere bekende Nederlandse producers aan nieuw materiaal, waaronder een nieuwe release in september van dit jaar op Laidback Luke’s label Mixmash.

Begin 2011 was Billy de eerste Nederlandse dance artiest die werd getekend bij EMI Music. Datzelfde jaar verscheen ook de hit ‘Don’t Be Shy’ dat door TMF werd gebombardeerd tot anthem van de TMF Awards.
 
Billy The Kit doet zo’n 240 shows per jaar en staat bekend om zijn energieke, charismatische en exploderende performances.