Het is eventjes stil geweest rond de goedlachse Hillegomse volkszanger Dirk Meeldijk. Toch heeft Dirk de afgelopen periode niet stilgezeten en heeft hij een nieuwe single opgenomen. Dirk is teruggegaan naar de studio waar het destijds allemaal voor hem begon: "Studio Difference".

Ronald Moonen die in 2007 verantwoordelijk was voor de productie van de klassieker "Ik hou van het leven" produceerde de nieuwe single: "Waarom laat je mij alleen".

Het nummer heeft alle ingrediënten in zich om uit te groeien tot een nationale evergreen. Een karakteristiek accordeongeluid met een prachtige tegenpartij uit de vleugel, gecombineerd met het aangename stemgeluid van Dirk Meeldijk, staan garant voor een tophit.

De gevoelige tekst is geschreven door Casper Janssen (Dennis Jones). Het nummer heeft de echte Dirk-Meeldijk-sfeer. Het ademt gezelligheid.

Dirk Meeldijk is een echte volkszanger met vele hits achter zijn naam. Na het al eerder genoemde "Ik hou van het leven" had Dirk hits met o.a. "Vier zomers lang", "Jou herken ik met gesloten ogen", "Je bekijkt het maar", "Adieu, adieu" en "Ik hou van jou".

Dat Dirk een ras-artiest is bewijst hij tijdens zijn shows. Het gezegde "met een lach en een traan" is helemaal van toepassing op zijn liveoptredens. Door zijn gevoelige liedjes krijgen mensen soms een traan in de ogen en bij zijn vrolijker nummers wordt steevast de polonaise gelopen!