Frank Galan is wat men, met alle respect overigens, een charmezanger noemt. Zijn grote doorbraak kwam er in 1994, toen hij tweede werd in de Soundmixshow, waar hij Julio Iglesias imiteerde met het liedje Quiereme mucho. In 1997 scoorde Frank Galan zijn eerste Nr. 1 Hit in Vlaanderen.

Het nummer “Door veel van mij te houden” stond 6 weken op Nr. 1 in alle Vlaamse hitlijsten. Hij nam duetten op met o.a. Dana Winner, Janet Mooney & Sandra Kim. Hij kent al jarenlang succes in België, Nederland en Duitsland. Frank Galan was de eerste Belgische artiest die Duitsland veroverde en sinds 2007 lag de focus dan ook op de Duitse Markt. Zo wordt hij elk jaar  gecontracteerd voor de prestigieuze concerttournee "Traummelodien der Volksmusik".

Meer dan 300 Duitse theaterconcerten staan op zijn naam, en zijn Duitse song "Ave Maria" (eigen compositie) stond zelfs op de tweede plaats in de Duitse Hitparade (2008).
 
Nu is Frank Galan terug helemaal klaar om Vlaanderen opnieuw in te palmen. De eerste single van dit offensief wordt “Ik zie tranen in jouw ogen”, een prachtige, melodieuze Nederlandstalige bewerking van “Una Lacrima Sul viso” van Bobby Solo.
Het is een heel doordachte song waar aandacht en tijd is aan besteed, zowel productioneel als tekstueel. De tekst is van de hand van Frank Galan zelf !

Laat u verrassen door de mooie stem van Frank Galan in het Nederlands, zowaar een nieuwe "parel" aan het firmament !