Vandaag heeft Johannes zijn tweede single My heart don’t wanna let go gepresenteerd tijdens de lancering van de L’Homo 2013. De nuchtere Fries siert de cover van het blad als jaren tachtig icoon Billy Idol.  In het binnenwerk van het gay-magazine prijkt een 12 pagina’s tellende pikante fotoshoot van Johannes geschoten op het zonnige Mauritius. Tijdens de lancering van de L’Homo in Volendam trad Johannes op met twee liedjes: Rebel Yell  van Billy Idol en zijn nieuwe single My heart don’t wanna let go.

My heart don’t wanna let go is net als zijn debuutsingle Play Me geproduceerd door Gordon Groodhedde, die voor dit nummer ook de lyrics schreef. De single is vanaf vandaag digitaal verkrijgbaar o.a. via iTunes en Spotify. Het is de tweede single van het nog te verschijnen debuutalbum Play Me van Johannes.

Nick & Simon hadden de eer om het liedje als één van de eersten te beluisteren. Simon Keizer twitterde trots over zijn oud-Voice kandidaat: “Nieuwe single van Johannes aan ’t luisteren. HEEL HEEL jaloers!!!! Komt binnenkort uit. Jullie zullen verbaasd zijn.”

De 20-jarige Friese Johannes behaalde met grote meerderheid de finale van The Voice of Holland 2012 voor het team van Nick & Simon. Uiteindelijk werd hij tweede na Leona Phillipo. Voor zijn deelname aan The Voice of Holland trad Johannes al frequent op mijn zijn eigen band in Friese feesttenten. Zijn droom was altijd om de nieuwe Syb van der Ploeg te worden. Om dat doel te bereiken, besloot hij mee te doen aan The Voice of Holland, hij wilde één keer in zijn leven een poging hebben gedaan om door te breken via een talentenjacht. Johannes volgde tot voor kort een opleiding tot tractormonteur, maar besloot om zich volledig op zijn zangcarrière te richten.

Johannes werkt momenteel ook samen met Gordon Groothedde aan zijn debuutalbum met de titel Play Me. Het album verschijnt op 14 juni 2013.