In Voor en Tegenspoed, is de titel van de nieuwste single van Mieke. Mieke keert met deze opname in feite terug naar waar haar roots liggen. De song is toegankelijk en gevoelig gezongen, ze weet feilloos de accenten zo te interpreteren alsof ze het zelf heeft beleefd.

Het geeft de klasse aan van de zangeres Mieke.  En dat is zeldzaam, iemand die al ruim veertig jaar aan de weg timmert moet immers over iets bijzonders beschikken. Zij heeft iets dat we vandaag  de dag de X factor zouden noemen.  Het lied verhaalt over een koppel dat reeds vijftig, lange jaren samen is. De sporen van lief maar ook van leed staan gegrift in beider gelaat. Samen kijken ze terug op hun leven en voelen zich nog steeds verbonden in liefde en respect.

Onwillekeurig zal Mieke bij het inzingen hebben terug gedacht aan haar eigen ouders die zo lang samen zijn geweest. Maar ook haar grote publiek zal zich beslist herkennen in de woorden van de tekst. Het is immers een universeel gegeven, mensen die elkaar lief hebben en door dik en dun steunen.

‘In Voor En Tegenspoed’, vindt in Mieke een vertolkster die feilloos aanvoelt hoe een song als deze, over het voetlicht moet worden gebracht. Het is dan ook niet voor niets dat Mieke op 11 mei j.l. de Golden LifeTime Award, een award voor haar meer dan 40 jarige carriere,  in Aarschot Belgie in ontvangst mocht nemen.